Råkaffeböneextrakt i kampen mot övervikt

Råkaffeböneextrakt i kampen mot övervikt

Det är väldigt enkelt att se marknadstrenderna gällande kompositionerna i kosttillskott och viktnedgångspiller. Tillverkare går gradvis ifrån att skapa nya, syntetiska kompositioner, vilket vanligen gör mer skada än nytta till din hälsa och välbefinnande. Mest troligt är det anledningen varför vi kan se en återvändningen till naturliga extrakt som har använts av människor i hundratals år på ett uppenbart sätt.

Viktnedgångspiller med Acai-frukt har funnits på Polska marknaden i flera år. Människor som använder dessa piller med Acai-extrakt har positivt kommenterat på dessa produkter då detta extrakt inte orsakar några sidoeffekter vilket är fallet i 100 % av alla syntetiska piller. Kan dylika åsikter förväntas i fallet hos viktnedgångspiller med råkaffeböneextrakt? Låt oss ta en närmare titt på denna exceptionella produkt som skyggt börjar introduceras in på marknaden.

Råkaffeböneextrakt är en relativt ny ingrediens i viktnedgångspiller. Intresset för piller med råkaffeböneextrakt är inte icke-rättfärdigat då en rad hälsosamma fördelar har indikerats i samband med konsumtionen av bantingspiller med råkaffeböneextrakt som huvudinnehåll.

Vad är egenskaperna hos viktnedgångspiller med råkaffeböneextrakt som innehåll?

Råkaffebönor är rikligt fyllda med polyfenoler inklusive klorgenisk syra som precis druvkärneextrakt  och grönt te har anti-inflammatoriska och antioxidanta egenskaper, vilket hjälper kroppen att avgifta från fria radikaler. Vetenskaplig forskning har även visat att klorgenisk syra minskar blodtrycket. Till skillnad från andra kaffedrycker, så är råkaffeextrakt inte en stimulant då den ej innehåller koffein. Det är också värt att nämna att klorgeniska syror bara finns i bönor som inte ännu har utsatts för förbränning, då detta förstör ämnet.

Vad är klorgenisk syra och varför spelar det en så signifkant roll i viktnedgången?

Klorgenisk syra är e naturligt förekommande polyfenol och antioxidant som vanligen finns i råkaffebönor, hagtorn, kornärtskocka och engelsk murgröna. En annan även rik källa med klorgenisk syra är torkade plommon.

Funktionen hos klorgenisk syra är primärt att minska sockerupptagningen i matsmältningskanalen, vilket då leder till att kroppen börjar använda lagrade reserver – exempelvis genom att öka förbränningen av lagrade fettceller. Klorgenisk syra stimulerar metaboliska funktioner i levern vilket i sin tur ökar fettförbränningen. Därmed kan vi säga att bantningspiller med råkaffeböneextrakt använder en dubbel viktnedgångsmekanism då de främjar förlusten av fettvävnad och gör det omöjligt för fett att tas upp som annars leder till viktökning.

Klorgenisk syra är också en kraftfull antioxidant och i litteraturen hittar vi referenser om potentiella antibakteriella och anti-svamp egenskaper hos detta ämne. Nämnda ovanstående egenskaper har verkligen noterats av forskare, som har bestämt att använda råkaffeböneextrakt i produktionen av bantningspiller.

Verifiering av effektiviteten hos bantningspiller med råkaffeböneextrakt som innehåll

Självfallet vore effektiviteten av bantningspiller bara ett teoretiskt fenomen om det inte vore för alla laboratorietester som har genomförts. Forskare har genomfört tester för att undersöka hämningen av fettsamlingar och viktökningar i möss, som fick råkaffeextrakt i sin föda. Experimenten visade en signifikant mindre proportion av kroppsfett och lägre kroppsvikt i råttor som fick råkaffeextraktet. Därmed var det upptäckt att råkaffeextrakt kan potentiellt hjälpa med viktnedgång då det begränsar ansamlingen av fett och förbättrar leverns fettmetabolism.

Naturligtvis slutade inte forskningen med bara råttor. Under 2011 genomfördes de första experimenten med människor. Även om testerna begränsades till bara fem försök, hjälpte det för att kunna dra positiva slutsatser. Personerna i studiegrupperna som försågs med ett kosttillskott innehållande råkaffeextrakt hade en signifikant minskning i kroppsvikt i jämförelse med kontrollgruppen.

Forskare bestämde också att undersöka effekterna hos råkaffeextrakt gällande dess säkerhet vid viktnedgång hos personer med diabetes. Försöksgruppen bestod av 16 personer med en 1:1 könsfördelning. Efter 12 veckor med kosttillskott innehållande råkaffeextrakt var resultaten häpnadsväckande för forskarna. Under experimentet förlorade dess deltagare ett genomsnitt på 10,5% av sin generella kroppsmassa och nära 16% av fettvävnaden. Det noterades även inga negativa sidoeffekter hos denna vilket det gjordes i andra gruppen som gick på syntetiska bantningspreparat.

Kan råkaffe vara en specific lösning för människor lider av övervikt och fetma?

Majoriteten av människor som bestämmer sig för en viktnedgångsterapi leder efter en genväg för att tappa vikten med minsta ansträngningen möjligt. Tyvärr för alla som tror att resultaten kommer att komma av sig själv, så har vi väldigt dåliga nyheter. Effektiv viktnedgång är bara möjlig om bantningspillren tas i kombination med av en förändring i livsstilen och en lämplig mängd av fysisk aktivitet. De nämnda ovanstående expertåsikterna och forskningsresultaten ger dock hopp till alla som tycker smalhet är viktigt. Användning av bantningspiller innehållande råkaffeextrakt ökar potentialen i viktnedgångsterapin och rensar kroppen från sina gifter och fria radikaler. Dock måste vi komma ihåg att precis som med andra bantningsmedel innehållande naturliga extrakt, så är dess ursprung under deras produktion viktiga att ta reda på. Om vi då vill gå tappa vikt med hjälp av naturliga växtextrakt så är det värt att ta reda på om de kommer ifrån rena, ekologiska växtodlingar, då växter inte bara samlar på sig hälsosamma ämnen men också ohälsosamma ämnen, speciellt i ödelagda miljöer.

Vi råder dig att besöka vår sida då vi inom snar framtid kommer att finnas fler tillgängliga artiklar om egenskaperna hos bantningspiller innehållande råkaffeextrakt och klorgenisk syra.