Fem växter som hjälper dig med viktnedgången

Fem växter som hjälper dig med viktnedgången

Den moderna medicinska vetenskapen erbjuder, överviktiga och personer med fetma, många effektiva metoder för att tappa vikt. Bland dessa många olika slags metoder så finns det både invasive lösningar baserade på magminskningskirurgi  såväl som radikala metoder med hjälp av farmakologi. Örtkosttillskott är också värda att nämna, vilket nyligen har fått mer trovärdighet tack vare många nöjda kunder.

Nedanför presenterar vi fem växter, vars extract har blivit de populäraste ingredienserna i homeopatiska viktnedgångspiller. Nedanför nämns olika växter som ökar kroppens förmåga och effektivitet att bränna fettvävnad tack vare deras naturliga ingredienser.

Hoodia gordonii

Hoodia gordonii tillhör Apocynacae-familjen och underkategorin Asclepiadoideae. Dessa vanligtvis stamkaktusformade suckulenter, växer i ödemarksregionerna i Afrika. Hoodia kan växa upp till en meter och deras blommor avger en mycket stark lukt. Denna succulent har använts som ingrediens i viktnedgångskosttillskott under en mycket lång tid. Viktnedgångsegenskapen hos Hoodia gordonii upptäcktes av ren slump. Det noterades först av infödda jägare, boende där växten växer, som åt dess stjälk upplevde en reducerad känsla av hunger. När du ska bestämma över vilket kosttillskott med Hoodia gordonii som extrakt bör du noggrant kolla så att den innehåller det exakta namnet då många går med bara Hoodia i namnet.

Damiana (Turnera diffusa)

Namnet från denna växt kommer ursprungligen får den medeltida farmakologen – St. Damian. Den växer i Sydamerika, Centralamerika, Karibien såväl som i sydliga regioner i Nordamerika. Extraktet från denna växt har använts i århundraden som behandling mot olika sjukdomar inclusive impotens. Dock dess sanna popularitet kom då den upptäcktes av Damiana att den hade en otrolig inverkan i matsmältningssystemet då den förbättrar tarmrörligheten och snabbar upp metabolismen.

Gymnema sylvestris

Denna planta kommer ursprungligen från Afrika där den har använts i århundraden i Ayurvedisk medicin. Forskning kring produkter med Gymnema sylvestris som extrakt i innehållet har visat att konsumtionen av detta har en inverkan på blodsockersregleringen, och rekommenderas därmed till människor med diabetes. Studier har också visat att produkter med detta extrakt från denna växt begränsar sockerupptagningen samt minskar aptiteten.

Sjögräs

Sjögräs är rikligt fyllda med mineralsamlingar, varav signifikant uppmärksamhet bör läggas på jod, då brist av detta näringsämne kan leda till hypotyreos. Malfunktioner i sköldkörteln leder väldigt ofta till fetma.

Råkaffeextrakt

Effektiviteten hos råkaffe har bekräftats i många vetenskapliga studier. Viktnedgångsegenskapen i extraktet hos råkaffebönor bör ej kombineras med kaffein dock, då råkaffeböner knappt innehåller något av detta ämne. Den aktiva substansen som främjar viktnedgång är klorgenisk syra som begränsar sockerupptagningen i matsmältningskanalen, tack vare att kroppen börjar förbruka uppsamlat fett i cellerna. Klorgenisk syra stimulerar metabolismen i levern vilket leder till mer fettförbränning. Vetenskaplig forskning bekräftar effektiviteten hos viktnedgångspiller med råkaffeböneextrakt.

Örterna ovan kommer självfallet inte göra att du tappar flera kilo vikt varje dag. Vid sidan om att dessa viktnedgångspiller med substanser med viktnedgångsegenskaper, så är det också viktigt att ändra din livsstil och ökad fysisk aktivitet. När du köper viktnedgångspiller så bör du se till att du köper från pålitliga tillverkare då detta är det enda sättet att garantera god kvalité och effektivitet.