Tonårsfetma - Kan vi stoppa denna epidemi?

Tonårsfetma - Kan vi stoppa denna epidemi?

Alltför många av våra tonåringar har bliviti drastiskt överviktiga. Den chockerande faktum är att 14% av våra tonåringar lider av fetma. Det antalet har fördubblats sedan 1970-talet. De sjukdomar som kan påverka tonårsfetma är omfattande och inkluderar högt blodtryck, diabetes och hjärtsjukdomar. Varför har tonåringen fetma hastigheten fördubblas?

Många experter skyller fetma effekt på teknik - videospel och alltför många TV-kanaler att välja mellan. Tyvärr är det inte så ofta längre att vi ser ett gäng barn som leker på skolgården eller parken. Vi ser inte heller pingis eller tennis. Kan vi skylla allt detta på teknik? Det kan vi men allt har inte med teknologin att göra.

Samhället självt har gjort familjeenheten mer privata dessa dagar och i stället för stadsdelar fulla av närhet, barn, och föräldrar där alla känner varandra har vi utvecklats till ett samhälle att vistas i och leka i. Alltför många statliga och lokala myndigheter skär ner park efter park och ser över sina kostnader. Efter som föräldrar är så upptagna själva och slutet av dagen är deras energinivå inte fokuserade att hjälpa till med tonårsfetma problem eller sina egna övervikt frågor.

Hollywood främjar fortfarande de svaga och magra män och kvinnor att våra barn är tänkta att efterlikna. Låt oss titta på verkligheten - de flesta av dessa bilder är retuscherade och vi ska inte lära våra barn att deras utseende är det bästa utseende. Vidare kan vi inte förvänta vardagliga tonåring att titta på dessa bilder och filmer och sedan titta sig själva i spegeln och ställa upp ett mål att se ut som det - det är bara absurt! Så hur kan vi få våra tonåringar som lider av fetma att ändra sin livsstil, äta hälsosamt och få mer motion?

Först måste vi börja hemma och begränsa tv, dator och TV-spels tid. Om du inte gör något aktivt val som föräldrer uppmuntrar du bara din tonårig till fetma. Många föräldrar är också skyldiga till överge snacks som inte är friska och innehåller för många kalorier för en stillasittande tonåring. Ett bra ställe att börja med detta hemma när det handlar om tonårsfetma är att ha ett ärligt och öppet släktmöte.

Vid detta möte, diskutera vilka saker som dina tonåringar tycker om att göra och inte vill göra. Var ärlig och förklara för dem att deras livsstil är farligt och ohälsosamt. Var noga med att betona det viktiga, om de inte vet hur fetma kan påverka dem kommer de att fortsätta på fetman. Disktuera om att äta rätt och vilken mat familjen kommer att äta i framtiden och se till att du deltar i den nya hälsosam kost själv. Slutligen, hur  trött man än kan vara efter en lång dag på jobbet så ta på dig dina träningsskor och få din tonåring att följa med. Egentligen kan en hälsosam jogga, gå, eller basketmatch ger dig mer energi än att bara sitta.

Tonårsfetma kommer att fortsätta att existera i dagens samhälle om vi inte går tillsammans som en familj och ger exempel på andra familjer med tonårsfetma som problem. Vi kan förlora våra barn långt innan det skulle varit dags - det är hur viktigt det är och det är därför du behöver för att sätta upp mål och se till att ditt barn lever ett lyckligt, hälsosamt liv som är fullt av god mat och motion och roligt.