Vad är fetma?

Vad är fetma?

När du känner att du redan går upp några extra kilon på grund av brist på motion och rätt kost, behöver du inte oroa dig så mycket eftersom du ännu inte är klassificerade som en överviktig. Per definition är fetma ännu mer än dessa extra kilon. Du anses vara överviktiga när det redan finns en tung tillväxt eller stor mängd fett som byggs upp i kroppen. Detta tillstånd är faktiskt vanligt för både män och kvinnor oavsett ålder. Fetma är ett allvarligt tillstånd när det inte ges tillräcklig uppmärksamhet och botemedel för det. Tills det sker kommer du att vara mer i risk för att utsättas för olika typer av sjukdomar som i hög grad kan påverka ditt allmänna hälsotillstånd. Några av dessa nämnda sjukdomar är hjärtsjukdomar och diabetes.
Bortsett från de sjukdomar som nämns ovan finns det andra flera problem som orsakas av fetma som kan vara både psykiskt och fysiskt. När man talar om psykologiska problem, kan det orsaka social ångest och depression beroende på hur du handskas med detta problem. Men eftersom du redan är överviktig kommer formen på din kropp påverkas i hög grad och kan sänka din självkänsla. När det gäller de fysiska problemen kan du drabbas av andningssvårigheter / att löpa, vandra , vissa hudproblem, ökad svettning och smärta i olika delar av kroppen. Och som nämnts tidigare, jämfört med personer som har normal vikt, kommer du antagligen att uppleva högt blodtryck, högt kolesterol, olika typer av diabetes, cancer och andra sjukdomar som är förknippade med ditt hjärta.

Fetma kan vara ett ärftligt tillstånd från föräldrar eller släktingar. Om någon av dina familjemedlemmar eller släktingar lider av fetma är det stor chans att du också kan drabbas av det. Även om detta är ärftligt kan du fortfarande hitta sätt att förhindra detta tillstånd. Även om du inte har någon släkting som är överviktig är detta ingen garanti för att du inte kommer att drabbas av det, särskilt om du inte tränar och äter oregelbundet. Även om det inte är i dina gener, kan du fortfarande bli fet eftersom din livsstil kan avsevärt påverka utvecklingen av dina gener.
Efter nämnt all denna information är detta rätt tillfälle för dig att göra allt för att förhindra detta. När du går upp några kilon, vänta inte medans du blir överviktig innan du tränar, ändra din kost och andra sätt att hjälpa dig att bli frisk och sund. Innan du blir överviktig, är det viktigt att man är uppmärksam på att vara aktiv. Detta är bland de mest effektiva sätten att förebygga fetma tillsammans med att äta hälsosam mat och dricka mycket vatten. Du ska bara äta rätt mängd mat för din längd och ålder för att undvika extra kilon. Rådfråga gärna din läkare då och då för att se till att du är i ett gott tillstånd.